Главно меню

Любопитно
КАК ВЛИЯЯТ АРОМАТИТЕ НА СЪЗНАНИЕТО НИ
Сряда, 13 Април 2011г. 08:33ч.

Знаете ли, че обонянието е единственото от сетивата ни, което е пряко свързано с паметта? Нужна ни е по-малко от минута, за да доловим дадена миризма, след което информацията попада в лимбичната система, където бива анализирана и запомнена. Човешкото обоняние е способно да различи до 10,000 различни аромата и за сравнение – само 4 вкуса.

Продължение...
 
РАЗХОДКИТЕ ПОМАГАТ СРЕЩУ ДЕПРЕСИЯ
Вторник, 12 Април 2011г. 08:10ч.

Ежедневните физически упражнения се оказват ефективен метод за терапия на депресията, колкото и антидепресантите, гласи ново проучване, направено в Португалия. Участие взимат 150 пациенти с депресия. Резултатите сочат, че физическите упражнения с умерено натоварване, подобряват състоянието на хората, при които лечението с медикаменти не дава резултат.

Продължение...
 
ЦВЕТЕЛИНА ЯНЕВА Е ОТНОВО ОБЕКТ НА КЛЮКИ ОТ НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛИ
Вторник, 12 Април 2011г. 06:20ч.

Високата поп фолк изпълнителка Цветелина Янева е обект на клюки, откакто постигна грандиозен успех с парчето си ''Влез''. Личният й живот постоянно се обсъжда и коментира в медийното пространство. Цвети си спечели и недоволството на повечето си колежки, заради богатото гадже и няколкото хита.

Продължение...
 
ШОПИНГ ТЕРАПИЯ ЗА ПО-ДЪЛЪГ ЖИВОТ
Понеделник, 11 Април 2011г. 07:17ч.

Всекидневното пазаруване ни помага да живеем по-дълго, докато нередовният шопинг е  свързан с намалена подвижност и вследствие риск от заболявания, констатират учени.

Продължение...
 
КОНСУМАЦИЯТА НА ЯГОДИ ПРЕДОТВРАТЯВА РАЗВИТИЕТО НА ТУМОРИ
Понеделник, 11 Април 2011г. 06:52ч.

Консумацията на ягоди помага да се предотвратят ранните увреждания, които водят до развитието на тумори, установиха китайски учени. В направеното проучване са взели участие хора, с висок риск от развитие на рак на хранопровода. Някои храни имат високо съдържание на антиоксиданти, които защитават организма от свободните радикали, като по този начин помагат при борбата с туморните образувания.

Продължение...
 
НИКОЛ КИДМАН ИЗЛЕКУВАЛА СЪПРУГА СИ ОТ АЛКОХОЛИЗЪМ
Понеделник, 11 Април 2011г. 06:26ч.
Кийт Ърбън споделя, че е трезвен благодарение на съпругата си Никол Кидман и двете им дъщери. Кънтри певецът, който сключи брак с австралийската актриса през юни 2006 г., постъпи в клиника 4 месеца след брачната церемония, за да лекува алкохолните и наркотичните си зависимости.
Продължение...
 
РУСКИ МИЛИАРДЕР СИ КУПИ НАЙ-СКЪПАТА КЪЩА В СВЕТА
Петък, 08 Април 2011г. 07:18ч.

Руски милиардер си купи къща в САЩ за 100 милиона долара, което е най-високата известна цена, плащана в страната за едно семейно жилище.49-годишният Юрий Милнер, който натрупал състоянието си в технологичния бизнес, включително Facebook и Groupon и управлява Digital Sky Technologies.

Продължение...
 
АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ С НОВА ТАТУИРОВКА
Петък, 08 Април 2011г. 06:46ч.

Анджелина Джоли си направи нова татуировка заради Брад Пит. Тя запечата с мастило на ръката си географските координати на родното място на актьора. Джоли вече има татуировки на родните места на шестте си деца – Камбоджа за 9-годишния Мадокс, Виетнам за 7-годишния Пакс, Етиопия за Захара, Намибия за 4-годишната Шайло и Франция за 2-годишните близнаци Нокс и Вивиан.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.