От страната
БРИТАНСКА КОМПАНИЯ ИСКА ДА ИНВЕСТИРА В ЗАВОД ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В СТАРА ЗАГОРА
Сряда, 10 Февруари 2010г. 09:41ч.

Британската компания "Зеро Карбон Технолоджи" има намерение да инвестира в завод за електромобили в Стара Загора. Неин представител се срещна с кмета на града професор Светлин Танчев. Проектът за електромобила е разработван седем години. С едно зареждане колата ще пътува около 300 километра.

Продължение...
 
МУТАНТИ НА ТРАПЕЗАТА НИ
Вторник, 09 Февруари 2010г. 08:50ч.

Брюксел ще наложи нови глоби заради незаконното отглеждане на генетично модифицирани организми /ГМО/, за които екоминистерството отказва да се самосезира дали в България ще се отглеждат генномодифицирани чудовища, или ще се развива нормално земеделие?

Продължение...
 
ВЗРИВЕНО "ПОРШЕ" В ПЛОВДИВ
Петък, 05 Февруари 2010г. 09:31ч.

Лек автомобил "Порше" е бил взривен на бул. "Дунав" в Пловдив, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта. Бомбата е била поставена в лявата задна част на автомобила. Според очевидци взривът е бил много силен.

Продължение...
 
148 МЛН. ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧИ МЗ ЗА ПО-ДОБРО КАЧЕСТВО НА БОЛНИЦИТЕ
Вторник, 02 Февруари 2010г. 10:26ч.

Стартира програмата за финансиране на болниците с европейски средства, по която Министерството на здравеопазването ще получи 148 млн. лева и ще ги инвестира за постигане на по-добро качество, информират от МЗ.

Продължение...
 
ГЛОБА ЗА ВСИЧКО ШОФЬОРИ БЕЗ ВИНЕТКИ
Вторник, 02 Февруари 2010г. 09:14ч.

На 31-ви януари изтече гратисният период за годишните винетки, с които водачите можеха да пътуват по републиканската пътна мрежа. Ще бъдат глобявани всички шофьори на моторни превозни средства, които нямат валидни винетни стикери за тази година.

Продължение...
 
4-МА БЪЛГАРСКИ И 3-МА ЧУЖДИ ВОЙНИЦИ СА РАНЕНИ ПРИ АТАКА В КАНДАХАР
Понеделник, 25 Януари 2010г. 07:45ч.

4-ма български и 3-ма чужди войници са ранени при ракетен обстрел срещу базата на НАТО до летището в афганистанския град Кандахар. Най-тежко пострадал е младши сержант Александър Александров, който е приет в интензивно отделение на специализираната американска болница в Кандахар и е опериран веднага. Редник Лъчезар Иванов е изписан от болницата с леки наранявания, ефрейтор Йордан Петков и редник Явор Иванов са оставени за лечение за по-дълго време.

Продължение...
 
НАЛАГАТ ЗАПОР ВЪРХУ ЗАПЛАТАТА, АКО СИ ДЛЪЖНИК КЪМ КАТ
Понеделник, 25 Януари 2010г. 06:54ч.

От началото на тази година към офисите на НАП в цялата страна освен данъци и осигуровки ще се обслужват и неплатените доброволно частни държавни вземания. В най-масовата си част това са неплатените в срок глоби към КАТ, санкциите на регионалните дирекции за опазване и контрол на общественото здраве и други.

Продължение...
 
ПРЕЗ 2013 Г. МОЖЕМ ДА ОСТАНЕМ БЕЗ УЧИТЕЛИ
Сряда, 09 Декември 2009г. 08:40ч.

2013-а и 2014-а година може да се окажат фатални за средното образование в България, прогнозират експерти. По думите на Самуил Шейнин, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, в тези години 60 процента от учителите в страната навършват пенсионна възраст.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.