Област Сливен
ИЗРОВИХА ЦЕННИ НАХОДКИ ОТ ТРАКИЙСКА МОГИЛА В С. ТРАПОКЛОВО
Вторник, 07 Юли 2009г. 11:20ч.

Археолози от експедиция ТЕМП с ръководител Диана Димитрова при проучване на тракийска могила в землището на сливенското село Трапоклово попаднаха на гроб от втори век след Христа.

Продължение...
 
130 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МВР
Понеделник, 06 Юли 2009г. 10:24ч.

130 години от създаването на МВР и професионалния празник на полицията - 5 юли, бяха отбелязани тържествено днес в Сливен. Сутринта на площад „Хаджи Димитър" се състоя тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на сливенските възрожденци.  На церемонията присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР комисар Чавдар Божурски, областният управител Христина Чолакова, окръжният прокурор Пейчо Хитов, председателят на Общинския съвет Десислава Танева, народният представител Янко Янков, началници на дирекции в МВР-Сливен, общественици, граждани.

Продължение...
 
ДЯДО ЙОАНИКИЙ ОСВЕТИ ЦЪРКВА В ЯМБОЛСКО
Сряда, 01 Юли 2009г. 13:21ч.
Сливенският митрополит Иоаникий отслужи света литургия в храм „Св. Георги” в село Малък манастир, Елховска община и извърши обновление на храма, след направен основен ремонт, съобщиха от светата сливенска митрополия.
   
   Митрополитът отличи с офикия иконом енорийският свещеник протоиерей Николай Клюнков, а в края на Светата литургия връчи на основния дарител за ремонта на храма г-н Кольо Тодоров специална грамота.
 
ЕДНА ТРЕТА ОТ БИЛБОРДОВЕТЕ В ЯМБОЛСКО ТРЯБВА ДА СЕ ДЕМОНТИРАТ
Сряда, 01 Юли 2009г. 07:41ч.
 През месец Юни тази година комисия, състояща се от представители на ОПУ-Ямбол и сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР, изърши проверка на рекламните съоръжения по РПМ на територията на областта. Проверката имаше за цел обезопасяването на местата, където са изградени билбордове и намаляване на пътно-транспортния травматизъм посредством стоманени предпазни огради (СПО).
   След извършения оглед на място, комисията констатира, че няма рекламни съоръжения изградени в опасни участъци, ограничаващи видимостта на водачите. От общо 90 билборда по РПМ в област Ямбол, 30 не отговарят на законовото изискване за минимално разстояние от 3м от края на асфалтовата настилка, регламентирано в Наредбата за специално ползване на пътищата. Две рекламни съоръжения са изградени в зоната на кръстовища в разделителния остров, а 6 са незаконно изградени, без никакви издадени разрешения. От тях 3 са в обхвата на пътя и 3 в частни имоти. Установено е и наличието на билборд, поставен върху археологическа могила, собственост на Исторически музей гр Ямбол.
   Всички рекламни съоръжения, които не отговарят на законовите изисквания, ще бъдат демонтирани и монтирани на подходящите за това места. Разходите по преместване, демонтаж и монтаж на билбордовете, както и за поставяне на СПО, съгласно заповед на Директора на НАПИ инж.Янко Янков, ще бъдат за сметка на собствениците.
 
В ЯМБОЛ ДЕЗИНФЕКЦИРАТ РОМСКИ КВАРТАЛ
Сряда, 01 Юли 2009г. 07:40ч.
   Дезинфенкция на квартал с компактно ромско население ще се извърши на 2 юли /утре/, с начален час 6, 00 ч., съобщиха от общината в Ямбол. В съобщението не се назовава името на квартала.
   
   Предвижда се да се третират улици, дворове и жилищни площи. Кампанията е срещу заразни и паразитни болести.
   
   Подобна дезинфекция се извършва за втори път през тази година в райони, населени с представиели на мацинствени групи. Предстоящият етап от дезиннфекцияща ще обхване площ от сто декара.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.