Здраве
ОСМО ДЕТЕ ПОЧИНА ВСЛЕДСТВИЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕ ОТ МОРБИЛИ В СЛИВЕН
Вторник, 02 Февруари 2010г. 08:34ч.

В града продължава трагедията с децата, покосени от морбили. Регистрирана е поредната осма жертва на дребната шарка. Новината съобщи пред Sliveninfo областният управител Марин Кавръков. Детето, покосено от опасната зараза, е било питомник на дом "Майка и дете", обясни губернаторът на Сливен.

Продължение...
 
КРАЙ НА ДИЕТИТЕ
Вторник, 02 Февруари 2010г. 08:11ч.

Какво да направим, за да сме винаги в най-добрата форма? Да сме във форма не означава с лекота да финишираме на ежегодния маратон, нито да плуваме по 50 дължини в басейна. Да сме във форма, означава да се справим с ежедневната си работа, без да се задъхваме и да ни остава енергия за извънредни натоварвания.

Продължение...
 
ДА ПРЕМАХНЕМ НАВРЕМЕ ЗЪБНИЯ КАМЪК
Вторник, 02 Февруари 2010г. 07:35ч.
Варовитият налеп по зъбите, познат повече като зъбен камък, представлява наслоение по шийките на зъбите, разположени близо до изходните канали на слюнните жлези. Първоначално рохък и слабо изразен по цвят, с времето той става достатъчно плътен и пигментиран.
Продължение...
 
МАГДАНОЗ И ЦЕЛИНА ПРЕДОТВРАТЯВАТ ЛЕВКИМИЯ
Четвъртък, 28 Януари 2010г. 13:53ч.

Холандски учени открили, че консумирането на магданоз и целина, съдържащи флаваноида апигенин, може да помогне за предотвратяването на левкемия, открили холандски учени, съобщава Ройтерс. Майкъл Пепеленбош от университета в Грьонинген, Холандия, съобщи, че изследванията са показали, че апигенинът, който обикновено се среща в плодовете и зеленчуците, може да спре развитието на два вида клетки при левкемията и да намали шансовете им за оцеляване.

Продължение...
 
КОФЕИНЪТ ПРЕДПАЗВА МОЗЪКА
Четвъртък, 28 Януари 2010г. 09:05ч.

Ново изследване заключи, че за хората, които изпиват най-малко по пет чаши кафе всеки ден, има 40% по-малък риск от мозъчни тумори. Учени от лондонския Импириъл колидж са проследили над 300 мъже и жени, у които е бил открит глиом, вид рак, който обикновено се развива в мозъка.

Продължение...
 
ДА ПОДСИЛИМ МОЗЪКА
Сряда, 27 Януари 2010г. 09:03ч.
Човешкият мозък използва 25% от цялата енергия, която употребява тялото ни, затова е необходимо да знаете от какво точно се нуждае.
Продължение...
 
НЯМА ДА ЗАКРИВАТ БОЛНИЦИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ
Понеделник, 25 Януари 2010г. 13:08ч.
Няма да закриват болници в сливенска област. Най-заплашена бе общинската болница в Котел, но тя   няма да бъде закрита, защото е сключила договор с РЗОК-Сливен по 12 пътеки. Клиниката е привлякла специалисти от Стара Загора, Ямбол и Омуртаг с двойни заплати, безплатни квартири и дърва за огрев.
 
ЗИМАТА ЧЕСТО ВОДИ ДО ДЕПРЕСИИ
Понеделник, 25 Януари 2010г. 09:23ч.

Сезонното емоционално разстройство (СЕР) през зимата, е форма на клинична депресия с атипични симптоми - увеличено чувство на умора, увеличен апетит, раздразнителност, чувство за безнадеждност, сънливост и липса на интерес при вършене на ежедневните дейности. Тези симптомите се обострят през декември, продължават до късна пролет, избледняват през лятото и се завръщат отново през зимата.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.