Здраве
КАК МОЖЕМ ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ЕСЕННИТЕ НАСТИНКИ
Четвъртък, 16 Септември 2010г. 05:56ч.

Есента се възприема като сезона, съпроводен от постоянни простудни заболявания. Често срещани са и острите респираторни заболявания. Причинителите на тези “есенни болести” са бактериите и вирусите.

Продължение...
 
ПЪЛНОЗЪРНЕСТИТЕ И БОБОВИ ХРАНИ СА ПОЛЕЗНИ ЗА МОЗЪКА
Вторник, 14 Септември 2010г. 07:59ч.

Учени от Оксфордския университет съобщават, че 2-годишното им клинично изпитание е най-сериозното досега върху ефекта на витамини от група В върху т.нар. "леки когнитивни увреждания" - основен рисков фактор за развитието на болестта на Алцхаймер и други форми на деменция.

Продължение...
 
ХРАНИ СРЕЩУ ДИАБЕТ
Понеделник, 23 Август 2010г. 07:22ч.
Режимът на хранене, богат на зелени листни зеленчуци, може да намали риска от развитие на диабет тип 2, твърдят английски учени от университета в Лестър.
Анализирайки резултатите от шест предишни проучвания, които обхванали 220 хиляди души, било установено, че именно консумацията на зелени листни зеленчуци (зеле, спанак), а не здравословното хранене като цяло, предпазва от развитие на заболяването.
Продължение...
 
ЗАБРАНИХА ПОМПАНЕТО НА УСТНИТЕ СЪС СИЛИКОН
Понеделник, 23 Август 2010г. 06:29ч.

Забраниха помпането на устните със силикон. Според лекарите, опасността от употребата му е напълно реална, тъй като съдържа елементи, които са токсични и не се усвояват от тялото. С течение на времето стряскащите резултати се проявяват под формата на бучки.

Продължение...
 
КАКВО ДА ПРАВИМ АКО НИ УХАПЕ ЗМИЯ ИЛИ УЖИЛИ НАСЕКОМО
Вторник, 17 Август 2010г. 06:22ч.

Най-отровната и често срещана змия в България е пепелянката. Нейната отрова не е толкова опасна, колкото алергичните реакции след ухапването. Те могат да доведат до смърт в рамките на половин час.

Продължение...
 
МЛЯКОТО ПОМАГА ЗА ПРАВИЛНОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА СЪРЦЕТО
Четвъртък, 12 Август 2010г. 06:48ч.
Американски учени твърдят, че една чаша обезмаслено мляко на ден помага за правилното функциониране на сърцето и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с 37%. Те са изследвали влиянието на млякото върху повече от 5000 души на възраст от 45 до 84 г.
Продължение...
 
ВОДОРАСЛИ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСИВА КОЖА
Вторник, 13 Юли 2010г. 07:17ч.

Водораслите подмладяват. Не случайно те се използват като основен продукт в таласотерапията (лечение с морска вода). Мембраната на клетките им акумулира полезни микроелементи и кислород – съдържанието на жизнено необходимите вещества в тях е 1000 пъти по-високо, отколкото в растенията.

Продължение...
 
НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ СА ПЪЛНИ С ОПАСНИ БАКТЕРИИ
Сряда, 30 Юни 2010г. 05:47ч.

Според данни от проведено изследване в университета Лома Линда, торбичките за многократна употреба са пълни с опасни бактерии като салмонела или Ешерихия коли. 50% от десетките мостри, тествани от изследователите, са били заразени с бактерии.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.