Здраве
ПИЙТЕ ЗЕЛЕН ЧАЙ ЗА ПО-ЗДРАВИ ЗЪБИ
Четвъртък, 10 Февруари 2011г. 07:03ч.

Газираните напитки увреждат зъбите, сочат резултати от изследване, проведено в Америка. Лимонената киселина, която се съдържа в тях, предизвиква ерозия на зъбния емай, затова специалистите препоръчват на хората да се откажат от употребата на тези напитки и да ги заменят с билков, зелен или черен чай.

Продължение...
 
КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ НАПУКАНИТЕ УСТНИ
Сряда, 09 Февруари 2011г. 07:27ч.
Устните са особено чувствителни заради голямото количество нервни окончания в тях. Те реагират особено остро при студ и вятър. В кожата на устните няма мастни жлези. Затова те изпитват голям недостиг на влага и често губят нормалния си вид, а се появяват пукнатини и възпаления, променят цвета и дори формата си.
Продължение...
 
МАНДАРИНИТЕ ПОМАГАТ В БОРБАТА С ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ
Сряда, 09 Февруари 2011г. 07:00ч.
Мандарините са незаменим помощник в борбата с излишните килограми, като едновременно с това редовната им консумация спомага за намаления риск от деменцията и възпрепятства развитието на проблеми, свързани с когнитивните възможности.
Продължение...
 
БИРАТА Е ПОЛЕЗНА ЗА ЗДРАВЕТО
Петък, 21 Януари 2011г. 07:55ч.

Изследване на испански учени показва, че пиенето на половин литър бира на ден е полезно за здравето. Те установили, че умереното консумиране на бира намалява опасността от диабет и от високо кръвно налягане и помага на хората да отслабнат.

Продължение...
 
ЗА ВАКСИНА ПРОТИВ ГРИП ВЕЧЕ Е КЪСНО
Четвъртък, 20 Януари 2011г. 08:46ч.

Ваксините срещу грип вече са безполезни и затова не трябва да се прилагат по време на грипната епидемия. Това заяви завеждащият отдел „Надзор на заразните болести” в Министерството на здравеопазването д-р Ангел Кунчев.

Продължение...
 
ПРИВЛЕКАТЕЛНА ОЩЕ СЪС СТАВАНЕТО
Сряда, 19 Януари 2011г. 07:43ч.

Всяка жена сутрин трябва да изпитва радост от настъпването на новия ден, а не да се притеснява, че не изглежда добре и някой може да я види без грим. Тя трябва да бъде привлекателна още със ставането си – без грим и прическа.

Продължение...
 
СОКЪТ ОТ ПОРТОКАЛ И ГРЕЙПФРУТ ВЪЗПРЕПЯТСТВА РАЗВИТИЕТО НА ОСТЕОПОРОЗА
Сряда, 19 Януари 2011г. 07:30ч.

Учени от Texas A&M University са установили, че редовната употреба на сок от портокал и грейпфрут възпрепятстват развитието на остеопороза.

Продължение...
 
ШОКОЛАДЪТ НИ ПАЗИ ОТ ИНФАРКТ
Сряда, 15 Декември 2010г. 07:10ч.
Качественият шоколад може да ни предпази от инфаркт на миокарда, сочат данните, събрани от специалисти от Католическия университет в италианската област Молизе и Миланския онкологичен институт, изследвали повече от 25 хиляди души.
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.