Здраве
ПРЕЗ МЕСЕЦ МАРТ СЕ ИЗОСТРЯ ПСИХИЧЕСКАТА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
Събота, 19 Март 2011г. 08:04ч.

Пролетната изостреност на психическата чувствителност, която дори се съпровожда с агресия започва от края на февруари, началото на март и продължава през целия месец. Тя е свързана с биологичните фактори.

Продължение...
 
ЧАЯТ НАМАЛЯВА РИСКА ОТ ИНСУЛТ
Четвъртък, 17 Март 2011г. 08:52ч.
Три чаши зелен или черен чай значително намаляват риска от инсулт. Kолкото повече от тази напитка пиете, толкова по-голям е шансът да предотвратите сърдечните проблеми, твърдят американски кардиолози от Университета на Калифорния в Сан Диего.
Продължение...
 
ИЗСЛЕДВАТ БЕЗПЛАТНО ЗА ХЕПАТИТ В И С В СОФИЯ И ВАРНА
Сряда, 09 Март 2011г. 09:53ч.
От днес до края на месец юни 2011 г. в София ще функционира Кабинет за анонимно и безплатно изследване за хепатит В и С. Това съобщиха от Национално сдружение за борба с хепатита "Хепасист".
Продължение...
 
ТАТУИРАНЕТО Е ОПАСНО
Сряда, 09 Март 2011г. 08:01ч.

Татуировката е позната на човечеството от древни времена. В наши дни тя продължава да се радва на множество почитатели, въпреки че добре познати са и множеството рискове за здравето, които татуирането крие.

Продължение...
 
НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ И СТРОЙНА ФИГУРА
Сряда, 09 Март 2011г. 07:53ч.

Ако искате да отслабнете, на първо място трябва да се отпуснете. За тази цел е добре да се занимавате с медитация и йога. Според новозеландски специалисти чувството за тревога и стрес увеличават желанието за приемане на храни – особено такива с високо съдържание на калории.

Продължение...
 
ПЛАНИНАТА ГОНИ СТРЕСА
Сряда, 16 Февруари 2011г. 07:07ч.

Наднорменото тегло е свързано с повишения апетит, намаленото разграждане на мазнините в организма, отслабналата физическа активност и стреса, които са основни фактори за напълняването. В условията на по-голяма надморска височина тези фактори се влияят от атмосферните условия.

Продължение...
 
ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИТЕ ЛАМПИ МОЖЕ ДА ПРИЧИНЯТ РАК
Сряда, 16 Февруари 2011г. 06:52ч.

Използването на енергоспестяващи лампи може да причинят развитие на рак на гърдата сред нежния пол, откриха учени. Според ръководителя на изследването, професор по биология, енергоспестяващите лампи са особено опасни, ако ги включваме през нощта.

Продължение...
 
ЗЕЛЕНИЯТ ЧАЙ ПОДОБРЯВА СЪСТОЯНИЕТО НА ОЧИТЕ
Понеделник, 14 Февруари 2011г. 09:05ч.
Тази напитка отдавна се слави със своите полезни свойства - голямото си количество антиоксиданти и способността да повишава имунитете.
Неотдавна китайските учени открили, че зеленият чай може още и да предотвратява глаукома и други заболявания на очите и подобрява тяхното състояние.
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.