Здраве
УЧЕНИ ОТКРИХА ВРЪЗКА МЕЖДУ БАКТЕРИИ В УСТАТА И ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО
Петък, 10 Юли 2009г. 07:17ч.

Учени от института "Форсайт" са открили връзка между някои бактерии в устата и затлъстяването.

Авторите на изследването са установили, че бактериалният състав в слюнката на жени с наднормено тегло се различава от този на жени с нормално тегло.

Продължение...
 
БИРАТА ПОВИШАВА ДОБРИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 12:26ч.
Една чаша бира на ден значително повишава нивото на добрия холестерол, сочи проучване на американския журнал по кардиология. Това от своя страна прави умерената консумация на пиво особено важна за намаляване риска от исхемична болест на сърцето и други сърдечни заболявания.
Продължение...
 
ВСЕ ПАК - ДА ПИЕМ ИЛИ ДА НЕ ПИЕМ КАФЕ ?
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 09:19ч.

Първите сведения за отглеждане на кафе са за района на Етиопия, чиито жители са забелязали ободряващия ефект от това растение. Но за тях понятието “чаша кафе” не е съществувало.

Продължение...
 
МАСАЖЪТ НА ШИЯТА ВЪЗСТАНОВЯВА НОРМАЛНОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 08:45ч.

Учени от Университета на Лийдс (University of Leeds) разкриха точно по какъв начин състоянието на мускулите на шията влияе на кръвното налягане, пулса и дишането.

Продължение...
 
ВЪВ ВОДАТА СЕ ОТСЛАБВА !
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 08:22ч.

Много хора са убедени, че във водата се изгарят повече калории отколкото на сушата. И това е вярно. Плуването е един от най-безопасните и физиологични спортове.

Продължение...
 
ЛЕКАРСТВОТО МЕД
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 06:22ч.

Медът е на само вкусен, но и може да лекува. Някои видове мед са дори по-ефективни от антибиотиците при лечението на рани и инфекции, твърдят учени от университета на Сидни, Австралия.

Продължение...
 
КАК ДА СЕ ОТУЧИМ ОТ ВРЕДНИТЕ ЗА ФИГУРАТА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 05:41ч.

 

Често преяждаме, без да забележим това. Храним се машинално, в движение или от скука. Кога да спрем и как да се отучим от употреба на вредните за добрата фигура продукти?

Продължение...
 
ЦИГАРИТЕ И СОЛТА ДОКАРВАТ ИНСУЛТА
Вторник, 07 Юли 2009г. 11:41ч.

Промяната на стила на живот, като спирането на пушенето или пък промяна в навиците на хранене, до голяма степен може да предотврати рисковете от инсулт, твърдят американските учени.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.