Здраве
ШОКОЛАДЪТ Е ПОЛЕЗЕН
Сряда, 22 Юли 2009г. 05:59ч.

Той е източник на енергия за нашия организъм, защото съдържа манган и калий, които осигуряват нормалното функциониране на нашите клетки. Децата, които се занимават със спорт, е добре да ядат шоколад. Не случайно, на спортисти преди тренировки и състезания се дава като добавка шоколад.

Продължение...
 
ДИЕТА С ДИНЯ
Вторник, 21 Юли 2009г. 08:15ч.

Динята е възможно най-полезната храна за диета. Като се прибавят чудесните й здравословни качества, свежият вкус и голямото съдържание на вода (почти 90%), е ясно защо диетата с диня е препоръчителна за всички.

Продължение...
 
ТРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА ГРИПНИЯ ВИРУС
Вторник, 21 Юли 2009г. 06:40ч.

В Националната референтна лаборатория по грип и остри респираторни заболявания са доказани три нови случая на грипния вирус подтип А.

 

Продължение...
 
СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА: ЧАСТНИЦИТЕ ЛЕКУВАТ, НИЕ ДОЛЕКУВАМЕ
Сряда, 15 Юли 2009г. 07:36ч.

При нас постоянно идват недолекувани пациенти от частите болници, заяви адвокатът на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, Димитър Митев. Според него няма равнопоставеност между държавните и общински болници и частните лечебни заведения.

Продължение...
 
ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ "СВАЛЯТ" КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ
Сряда, 15 Юли 2009г. 06:42ч.
Това установиха учени от Imperial College London, съобщи БиБиСи. Те са провели          изследване, включило над 4500 души. Според изследователите е ясно, че въздействието на зеленчуците върху кръвното налягане се дължи на съдържащите се в тях протеини или други елементи като например магнезия. В същото време обаче  опитите с месо не са довели до наблюдения, че то повишава кръвното.
Продължение...
 
ДА ЖИВЕЕШ ДО БОГАТАШ Е ВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО
Вторник, 14 Юли 2009г. 10:45ч.

Вредно за здравето е да живееш в луксозен квартал и да дружиш с богат и успял човек, който не крие своя стандарт, смятат учените от университета в Чикаго.

Продължение...
 
КОФЕИНЪТ - НОВА НАДЕЖДА В БОРБАТА С АЛЦХАЙМЕР
Вторник, 14 Юли 2009г. 07:06ч.

Резултатите от експериментално  изследване, извършено от американски учени сочи, че кафето може да бъде от полза при терапия на деменция и да предпазва от Алцхаймер.

Продължение...
 
БЕЛИЯТ ЧАЙ "РАЗТВАРЯ" МАЗНИНИТЕ
Вторник, 14 Юли 2009г. 06:56ч.

Eкстрактът от белия чай подпомага диетичния режим, целящ отслабване, се установило при експеримент.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.