Здраве
ДНЕС АБОРТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ПО-МАЛКО
Четвъртък, 07 Април 2011г. 07:51ч.
Данните за броя на абортите по желание в България отпреди няколко години бяха много по-тревожни. Днес бройката на абортите намалява, а броят на ражданията се увеличава. Това стана ясно от думите на доц. Милко Сираков - началник на Трета гинекологична клиника по "Репродуктивна медицина" в болница "Майчин дом" - София.
Продължение...
 
ПРЕКАЛЕНАТА УПОТРЕБА НА МАЗНИНИ РАЗБОЛЯВА ЧЕРНИЯ ДРОБ
Сряда, 06 Април 2011г. 08:14ч.

Американски изследователи от университета "Джон Хопкинс" доказаха, че прекалената употреба на мазнини постепенно убива Т-клетките в черния дроб, което води до възпалителни процеси. Редовното преяждане, храните от типа фаст фууд, сладкарските и мазни продукти значително повишават риска от цироза, което обикновено засяга привържениците на спиртните напитки.

Продължение...
 
ЯБЪЛКИТЕ СА ЧУДОДЕЙНО СРЕДСТВО!
Вторник, 05 Април 2011г. 06:46ч.
Откъдето и да ги погледне човек, ябълките са чудодейно средство! Те са не само пълни с витамини, но и помагат срещу бръчки, стимулират слабеенето и водят до подмладяване.
Продължение...
 
КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БЕЗСЪНИЕТО
Понеделник, 04 Април 2011г. 08:08ч.

Безсънието е състояние, характерно с трудно заспиване, често будене нощем, вследствие на което страдаме от намалена концентрация и липса на отпочиналост и бодрост през деня. Оказва се, че около 30 – 50% от хората страдат от безсъние.

Продължение...
 
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО Е РИСКОВ ФАКТОР ЗА УПОТРЕБАТА НА МАРИХУАНА
Понеделник, 04 Април 2011г. 07:43ч.

Изследване на финландски учени показва, че тютюнопушенето е основен рисков фактор за употребата на марихуана. Около 15% от момичетата и 12% от момчетата, участвали в проучването, съобщават, че са пушили марихуана или друго наркотично вещество поне веднъж до 17-годишна възраст.

Продължение...
 
ЖЕНИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА ЖИВЕЯТ ПО-КРАТКО, НО ДА ИМАТ ПЕРФЕКТНО ТЯЛО
Понеделник, 04 Април 2011г. 06:50ч.

Почти всяка жена е недоволна от теглото си, затова тя е готова да замени най-малко 1 година от живота си за да имат перфектно тяло, съобщават учени. Според изследване на британски университети, включващо 320 жени на възраст 18-65, установява, че почти 1 на всеки 3 дами се съгласяват да имат по-кратък живот, в замяна на "идеална фигура".

Продължение...
 
МЕСТЕНЕТО НА СТРЕЛКИТЕ Е ВРЕДНО
Понеделник, 28 Март 2011г. 08:07ч.

Лекарите предупреждават, че рязката промяна във времето влияе неблаготворно на здравето. Нещо повече – местенето на стрелките се оказва изключително вредно за организма. Според някои от най-известните хронобиолози, то е абсолютно излишно и неправилно.

Продължение...
 
ВСЯКА ДИЕТА СПОМАГА ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА ТЕГЛОТО
Понеделник, 21 Март 2011г. 07:29ч.
Всяко ограничение в храненето спомага за понижаване на теглото, твърдят учени от Центъра за медицински изследвания към университета на щата Колорадо.
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.