Здраве
КЪРМЕНЕТО ПРЕДПАЗВА ОТ РАК НА ГЪРДАТА
Сряда, 12 Август 2009г. 06:05ч.
Жените, които страдат от рак на гърдата, трябва да кърмят своите бебета, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от американско проучване, което потвърждава ползата от кърменето както за детето, така и за майката.
Продължение...
 
ФИКТИВНИ ОПЕРАЦИИ В СЛИВЕНСКАТА ВОЕННА БОЛНИЦА
Вторник, 11 Август 2009г. 08:55ч.

Петима военни лекари от отделението по УНГ на сливенската болница са обвиняеми за извършване и участие във фиктивни операции, чрез които са точени около 50 000 лева от здравната каса. Обвиненията срещу военните лекари са по член 212 от НК, който предвижда до 8 години затвор.Срещу тримата анестезиолози са повдигнати обвинения по член 311 от НК, по който максималното наказание е 5 години лишаване от свобода.

Продължение...
 
ЛЕКАРИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ РАННА БРЕМЕННОСТ
Понеделник, 10 Август 2009г. 12:07ч.

Жените трябва да създават семейства и да раждат деца до 35-годишна възраст иначе рискуват да останат бездетни. По думите на медиците от Кралския колеж по акушерство и гинекология в Лондон, най-добрата възраст за зачеване на дете е между 20-35 години. След 35-годишна възраст рисковете от помятане, цезерово сечение, раждане на мъртво бебе и различни видове усложнения се увеличава.

 

Продължение...
 
МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ"- СЛИВЕН ЩЕ ИМА НОВО ОТДЕЛЕНИЕ
Понеделник, 10 Август 2009г. 08:09ч.

МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен започна проектиране на ново отделение по хемодиализа. Предвижда се да бъде ремонтирана съществуваща сграда в двора на болницата, в която да се разположи отделението.

Продължение...
 
СЪНЯТ - ОСНОВНА СЪСТАВНА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА НА ЧОВЕКА
Понеделник, 10 Август 2009г. 07:02ч.

Сънят е основна съставна част от живота на човека. Пълноценният сън има няколко жизнено важни за организма функции: Възстановява работоспособността на човек, особено неговата двигателна и нервна активност; Възстановява основните механизми на обмяната на веществата; Извършва допълнителна обработка на информацията постъпила през деня; Увеличава защитните сили на организма.

Продължение...
 
ПРАСКОВАТА - ЕЛЕКСИР НА ЛЮБОВТА
Петък, 07 Август 2009г. 05:46ч.

Родината на прасковата е Китай. Там богът на дълголетието се изразява винаги с праскова в ръце. Тя е сочен, ароматен, освежаващ и хранителен плод, който лесно се усвоява от организма. За да е ценен този плод за здравето ни, е добре да се консумира узрял, леко мек. Плодът има свойството да възбужда нервната система. Заради съдържанието на магнезий, прасковите подобряват емоционалното равновесие, намаляват стреса и повишават настроението.

Продължение...
 
МАСКА ЗА КОСА ОТ КОПРИВА
Четвъртък, 06 Август 2009г. 10:35ч.
За да заздравите косъма на вашата коса използвайте природният продукт коприва. Затова нарежете на ситно 50г. листа от коприва и ги залейте с 400мл. вряща вода. Варете сместа 20 мин, махнете я от огъня, охладете, прецедете и я сипете във водата за изплакване.
Продължение...
 
ВОДАТА В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ
Четвъртък, 06 Август 2009г. 07:11ч.
За да функционира правилно човешкото тяло, дневно то се нуждае от ежедневен прием на течности. Значението й за организма е огромно и твърде многообразно, тъй като всички жизнени процеси са свързани с нея. Ако в него липсва необходимото количество вода, функциите на всички жлези се нарушават. Работата на червата и бъбреците се влошава и по този начин отделянето на вредните вещества и излишните елементи от тялото намалява.
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.