Здраве
ДЪЛГИЯТ СЪН Е ВРЕДЕН
Понеделник, 31 Август 2009г. 08:05ч.

Хората, които обичат до поспиват повече, както и хъркащите, са основната рискова група за възникването на инсулт. Това е становището на американски изследователи от университета „Бъфало", според които в преобладаващото количество случаи сънят повече от 8 часа и периодичният сън през деня може силно да влоши здравето.

Продължение...
 
ВРЕДНО ЛИ Е КАФЕТО ?
Понеделник, 31 Август 2009г. 05:47ч.

Съвременни изследвания доказват, че 1 до 4 чашки кафе не вредят на здравето, но ако тази дневна граница бъде премината, могат да се появят сериозни проблеми. В действителност артериалното налягане се повишава 15-20 минути след изпиването на чашата кафе, но този негов ефект е незначителен и за съвсем кратко време.

Продължение...
 
ПО - ВИСОКИ ЗАПЛАТИ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА
Сряда, 26 Август 2009г. 10:15ч.

От първи септември основната работна заплата в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” –Сливен ще е увеличена с пет процента, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Йордан Котов. Следващото увеличение ще бъде от Нова година, когато ще влезе в сила проект за промяна на работната заплата.

 

Продължение...
 
ПОРТОКАЛОВИЯТ СОК Е ВРЕДЕН ЗА ЗЪБИТЕ
Сряда, 26 Август 2009г. 06:59ч.

Американски експерти предупреждават, че портокаловият сок е много опасен за емайла на зъбите, като го унищожава в пропорция 84%, пише "Дейли мейл". Хипотезата, според която плодовите и киселите сокове вредят на зъбите, беше разпространена и до този момент. Но тестовете, проведени от д-р Ян-Фан Рен от института за дентално здраве към Университета Рочестър в Ню Йорк, демонстрират, че опасността е много по-голяма от очакваното.

 

Продължение...
 
СТРЕСЪТ Е В ОСНОВАТА НА ЛОШОТО ЗДРАВЕ
Вторник, 25 Август 2009г. 09:13ч.

Според американските специалисти отслабената заради стреса имунна система и големият брой възпалителни процеси в тялото, които водят до свръхпроизводство на т.нар. цитокини, могат да създадат предпоставки за опасни заболявания, вкл. болестта на Алцхаймер, на Паркинсон, артрит, захарен диабет от втори тип.

 

Продължение...
 
ПО - МАЛКО КАЛОРИИ ЗА ПО - ДЪЛЪГ ЖИВОТ
Понеделник, 17 Август 2009г. 07:04ч.
Между калоричността на храната и продължителността на живот при хората, съществува пряка връзка, смятат американски изследователи. Ограничаването на количеството калорична храна удължава живота с до 30%.
Продължение...
 
ВИТАМИН Е - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ ?
Петък, 14 Август 2009г. 07:29ч.

През последните години учените успяха да внушат на повечето хора, че витамин Е (по-точно съдържащите го таблетки, капсули и хранителни добавки) са мощно профилактично средство за всички болести, започвайки от бръчките на лицето и завършвайки с рака и деменцията. В един от броевете на Journal of the American Medical Association (JAMA) са публикувани резултатите от изследване, посветено на изучаването на ефективността и безопасността на един от най-известните витаними - витамин Е и на други антиоксиданти.

Продължение...
 
БОЛНИЦАТА АКТУАЛИЗИРА ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА
Петък, 14 Август 2009г. 06:40ч.
МБАЛ „Д-р Иван Селимински" -Сливен въвежда електронна програма за актуализиране на цените на лекарствата, заяви изпълнителният директор на болницата д-р Йордан Котов. Мярката е предприета във връзка с писмо на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев, получено в здравното заведение на 11 август.
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.