Здраве
500 ЛВ. ГЛОБА АКО ЛИЧНИЯТ ЛЕКАР НЕ СИ ВДИГА ТЕЛЕФОНА
Четвъртък, 15 Октомври 2009г. 08:00ч.

От 100 до 500 лева глоба ще отнася занапред личният лекар, ако не си вдига телефона, независимо дали е в работно, или в извънработно време. Санкцията ще важи дори ако пациентът го потърси нощем или в почивните дни, а той не пожелае да разговаря с него.

 

Продължение...
 
СВЕТОСЛАВ МИЛЕВ Е НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ"
Четвъртък, 15 Октомври 2009г. 07:53ч.

Скулпторът Светослав Милев е носител на наградата "Д-р Иван Селимински.. Наградата се присъжда за приноса на г-н Милев в опазване на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край. Наградата „Д-р Иван Селимински " се присъжда за цялостен принос за постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

Продължение...
 
ЛАВАНДУЛАТА ПОМАГА СРЕЩУ ГРИП И БЕЗСЪНИЕ
Четвъртък, 15 Октомври 2009г. 06:53ч.
Лавандула има ефект при епидемия от грип за защита срещу вируси.
Добре е да се ползва като ароматна лампа. Желателно е ароматът й да насити въздуха на цялото помещение. За това са необходими 4-6 капки масло от лавандула.
Продължение...
 
КОШМАРИТЕ СА ПРОВОКИРАНИ ОТ СТРЕСОВИ СИТУАЦИИ
Четвъртък, 15 Октомври 2009г. 06:41ч.

Кошмарите могат да бъдат провокирани от различни стресови ситуации в ежедневието, страхове, тежка психическа травма, нещастен случай. Подобни оплаквания могат да възникнат и вследствие разстройства на съня или да са резултат от приема на някои медикаменти.

Продължение...
 
МЛЯКО ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ
Сряда, 14 Октомври 2009г. 09:56ч.

Консумацията на млечни произведения удължава живота с една четвърт, твърдят учени. Те установили, че хора, които консумирали много мляко и млечни произведения и калций като деца, по-малко страдат от редица заболявания.

Продължение...
 
ДА ОТСЛАБНЕМ С ДЖИНДЖИФИЛОВ ЧАЙ
Сряда, 14 Октомври 2009г. 09:39ч.

Джинджифиловият чай за отслабване е достигнал до Европа от Изток, където джинджифил традиционно се препоръчва на всеки, чиято цел е да намали теглото си. Джинджифилът принадлежи към горещите продукти, които са топли, стимулират кръвообращението и ускоряват на метаболизма.

Продължение...
 
ПОЛЗАТА ОТ МЕДА
Вторник, 13 Октомври 2009г. 06:15ч.

Меда помага практически при всички заболявания, като е и идеално средство за профилактика. Той съдържа органични киселини, ароматни вещества, витамини, минерали и ферменти.
Притежава още бактерицидно действие, оказва благоприятно влияние на сърдечносъдовата и нервната система, използва се като универсално антипростудно средство.

 

Продължение...
 
ПАМЕТТА СЕ ГУБИ СЛЕД НАВЪРШВАНЕТО НА 40 Г.
Вторник, 13 Октомври 2009г. 06:00ч.

Паметта започва да се губи след навършването на 40 г. Първите симптоми за това са забравяне, лека дезориентация, все по-често не можем да си спомним някои думи и имена, както и това, че започваме да повтаряме едно и също без да осъзнаваме, че вече сме го казали, обясняват експертите.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.