Здраве
ЧАША КАФЕ ИЛИ ЧАЙ СРЕЩУ РАК НА МАТКАТА
Четвъртък, 05 Ноември 2009г. 09:08ч.

Жените, които пият няколко чаши кафе и чай всеки ден, са изложени на по-малък риск от развитието на рак на матката, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от изследване на американски специалисти.
Известни са някои рискови фактори за ендометриалния рак - възрастта на жената, затлъстяването, излагането на действието на повече естроген при късна менопауза или естрогенна терапия след менопауза.

Продължение...
 
КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ НОВИЯ ГРИП A/H1N1
Сряда, 04 Ноември 2009г. 10:40ч.

Съществува голяма вероятност тази зима да бъдете изложени на микробите, причиняващи грипа A/H1N1. А дали ще се заразите или ще предадете вируса на друг, зависи до голяма степен от личните Ви хигиенни навици. По-долу Ви представяме няколко прости начина за здравословно поведение, които ще предпазват Вас и околните от грипа– независимо “свински” или типичния сезонен.

Продължение...
 
БЕЗПЛАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА СПИН И СИФИЛИС В СЛИВЕН
Четвъртък, 22 Октомври 2009г. 06:13ч.

В Сливен започна кампания за безплатни изследвания за СПИН и сифилис. Тя се организира от Областния диспансер за кожни и венерически заболявания. Всички желаещи независимо от осигурителния си статус могат да си направят тези изследвания в диспансера от 22 до 30 октомври.

Продължение...
 
ЛЕКАРИ НЯМА ДА ПРАКТИКУВАТ АКО НЕ ПЛАЩАТ ЧЛЕНСКИ ВНОС НА БЛС
Вторник, 20 Октомври 2009г. 06:08ч.

Ако лекари не заплащат членския си внос към Българския лекарски съюз, ще бъдат изключвани от регистъра на колегията. Тази промяна в устава на организацията бе приета по време на извънредния Отчетно-изборен събор, който се проведе на 17 и 18 октомври в село Равда.

Продължение...
 
19 ОКТОМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА
Понеделник, 19 Октомври 2009г. 09:44ч.

19 октомври е световен ден за борба с рака на гърдата.

Ракът на гърдата е заболяване, чиито облик се е променил коренно през последните 10 години, благодарение на ранната диагностика и широкия спектър от процедури, които могат да помогнат на всяка жена.

Продължение...
 
ИДЕАЛНИЯТ СЕКС ТРАЕ 13 МИНУТИ
Петък, 16 Октомври 2009г. 06:39ч.

Колко време трае идеалният секс? Повечето хора мечтаят за идеални сексуални отношения, които според техните разбирания би трябвало да продължат часове.

Идеалният секс трае точно 13 минути.

Продължение...
 
ПЛУВАНЕТО - НАЙ-ДОБРИЯТ СПОРТ ПРИ ДЕЦАТА С АСТМА
Петък, 16 Октомври 2009г. 06:15ч.

Плуването облекчава симптомите на астма у деца. Когато децата се учат да плуват, вместимостта на белите им дробове се увеличава и заедно с това се подобрява техниката на дишането и общото здраве, коментират специалисти от Германската фондация за изследване на белодробните заболявания в Хановер.

Продължение...
 
СМЕХЪТ Е ЗДРАВЕ
Четвъртък, 15 Октомври 2009г. 08:45ч.

Смехът е здраве, защото ни помага да укрепим имунната си система, а също ни позволява да се чувстваме щастливи. Такъв е изводът от проучване на общественото мнение във Великобритания, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.