Здраве
ОБЕЗДВИЖВАНЕТО ВОДИ ДО ДЕПРЕСИЯ
Понеделник, 25 Януари 2010г. 08:18ч.

Според британски учени, при хората, които водят заседнал начин на живот, рискът да изпаднат в депресивни състояния е 2 пъти по-голям в сравнение с тези, които се движат повече. Редица изследвания дори показват, че физическото натоварване е най-доброто средство за лечение на депресията.

Продължение...
 
ВОДАТА ТОПИ МАЗНИНИТЕ
Сряда, 09 Декември 2009г. 08:51ч.

Най-важната роля на черния дроб е превръщането на складираните мазнини в енергия. За нещастие, с това функцията му не се изчерпва. На черния дроб му се налага да поема и част от работата на бъбреците, ако те са лишени от вода. По този начин дробът поема допълнителни задачи към основната, а това, разбира се, намалява продуктивността му. Той вече не е в състояние да преработва мазнините толкова бързо, колкото би го правил, ако бъбреците работеха нормално.

Продължение...
 
ИМА ЕПИДЕМИЯ ОТ ШАРКА В РЕГИОНА
Вторник, 08 Декември 2009г. 07:47ч.

Има епидемия от морбили в сливенски регион. Това съобщи д-р Митко Баев, началник на инфекциозното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински". В момента в отделението от морбили се лекуват над 50 пациента, но непрекъснато постъпват нови болни. Засегнати са преди всичко райони с компактни групи ромско население, което няма имунизация срещу болестта.

Продължение...
 
ЧАША СТУДЕНА ВОДА ПРЕДИ ЯДЕНЕ "ИЗГАРЯ" КАЛОРИИТЕ
Понеделник, 09 Ноември 2009г. 13:39ч.
Ако преди ядене изпиваме чаша студена вода няма да повишим теглото си. При употребата на студена вода организмът действително "изгаря" калории, за да се стопли, но много малко - за 1 литър се изразходват около 30-35 калории, което е равно на калоричността на бучка захар.
Продължение...
 
ОСВЕН ПРЕДПАЗНИТЕ МАСКИ, ГРАЖДАНИТЕ КУПУВАТ И РЪКАВИЦИ
Понеделник, 09 Ноември 2009г. 13:04ч.

В Ямбол освен предпазните маски, гражданите изкупуват и латексови и полиетиленови ръкавици. Страхът от свинския грип е толкова голям, че някои хора ходят по улиците на града с маски и предпазни ръкавици.

Продължение...
 
БЕЗПЛАТНО ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНАТА ЗАХАР В СЛИВЕН
Понеделник, 09 Ноември 2009г. 09:04ч.

Съюзът на диабетно болните в Сливен организира седмица на диабета, по повод Световния диабетен ден 14 ноември.

От днес до 13 ноември в Диабетния център на ДКЦ-2 ще се извършват безплатни измервания на кръвна захар и консултации за заболяването от 8,30 до 16,30 часа. На 13 ноември в залата на центъра ще се проведе тържествено събрание, по повод 14 ноември-Световния диабетен ден.
 
КОНСУМИРАЙТЕ ГРЕЙПФРУТИ ЗА ЗДРАВИ ВЕНЦИ
Петък, 06 Ноември 2009г. 10:04ч.

Учени от университета Фридрих Шилер, Германия, са  установили, че консумацията на два грейпфрута на ден намалява кървенето на венците и риска от развитие на възпалителни процеси в устната кухина.
Резултатите са получени на базата на  изследването, в което са взели участие 58 души с хронични заболявания на венците - пушачи и непушачи.

Продължение...
 
ШОКОЛАДЪТ ДЕЙСТВА КАТО АСПИРИН
Петък, 06 Ноември 2009г. 09:58ч.

Всекидневната употреба на шоколад намалява вероятността от сърдечен пристъп, като ефектът е почти същия след прием на аспирин, твърдят американски учени от университета “Джон Хопкинс” в САЩ.
Те са изследвали повече от 1200 души (които са били с наследствени заболявания на сърцето) с цел да установят точното въздействие на аспирина върху тромбоцитите.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.