Здраве
ПЛОДОВЕТЕ И ШОКОЛАДЪТ ЛЕКУВАТ ДЕПРЕСИЯТА
Понеделник, 30 Май 2011г. 08:09ч.

Плодовете и шоколадът са истинска алтернатива на лекарствата антидепресанти, твърдят учени от белгийския Институт по опазване на здравето, цитирани от РИА “Новости”.

Продължение...
 
ЖЕНИТЕ МНОГО ПО-ЧЕСТО ПРИБЯГВАТ ДО ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВА БЕЗ ДА ИМАТ РЕЦЕПТА
Понеделник, 30 Май 2011г. 07:42ч.

Представителките на нежния пол прибягват към употребата на лекарства без за това да имат рецепта и без да са се консултирали със специалист по-често в сравнение с мъжете, които са далеч по-стриктни в това отношение. Това е заключението на група изследователи от испанския университет „Рей Хуан Карлос”.

Продължение...
 
ЖЕНСКАТА КОЖА СТАРЕЕ ПО-БЪРЗО ОТ МЪЖКАТА
Понеделник, 30 Май 2011г. 07:37ч.
Женската кожа старее по-бързо от мъжката. Това доказва изследване, проведено от учени от Университета в Лайпциг, публикувано в новия брой на изданието Study of Women`s Health Across the Nation. При проучването са използвани модерни лазерни технологии.
Продължение...
 
ВИТАМИН C - ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯТ ВИТАМИН
Вторник, 17 Май 2011г. 06:53ч.

Любопитното за витамин C е:

1. Една цигара извлича от организма и унищожава 25-100мг витамин С;

Продължение...
 
ХИГИЕНА И ЗДРАВИ ЗЪБИ
Вторник, 17 Май 2011г. 06:31ч.
Ако имате по рождение здрави и бели зъби, но престанете да се грижите за тях, наследствените фактори няма да ви спасят. Върху здравето на зъбите влияят и други обстоятелства: прекараните или съпътстващите заболявания, храненето, качеството на млечните зъби в детството, особеностите на хигиената на устната кухина и т.н.
Продължение...
 
КОФЕИН ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ
Понеделник, 16 Май 2011г. 06:32ч.
Дали е безопасна консумацията на кофеин по време на бременност е спорен въпрос. Някои проучвания казват, че пиенето на до две средно големи чаши кафе дневно носи минимален риск за ембриона, но други не са съгласни. По-убедителни доказателства има за това, че големи дози кофеин по време на бременността могат да увеличат риска от спонтанен аборт, преждевременно раждане и раждане на бебе с ниско тегло, но и тук няма сериозни доказателства.
Продължение...
 
БРОКОЛИТЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Четвъртък, 12 Май 2011г. 07:21ч.

Броколито е онзи къдрав зелен зеленчук, който е пръв приятел на сърцето ви. Той е сред малкото представители на зеленчуковото царство, за които специалистите са единни, че спомага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Продължение...
 
ЯЖТЕ ДОМАТИ, ЗА ДА СТЕ ЗДРАВИ
Четвъртък, 12 Май 2011г. 07:01ч.

Доматите са изключително полезни за поддържането на здрави зъби, коса и кожа. Това са само част от благотворните качества на червения зеленчук. Сред най-значимите ползи на домата е съдържанието на ликопен - жизненоважен антиоксидант, който помага в борбата с раковите клетки.

 

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.