130 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МВР
Понеделник, 06 Юли 2009г. 10:24ч.

130 години от създаването на МВР и професионалния празник на полицията - 5 юли, бяха отбелязани тържествено днес в Сливен. Сутринта на площад „Хаджи Димитър" се състоя тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на сливенските възрожденци.  На церемонията присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР комисар Чавдар Божурски, областният управител Христина Чолакова, окръжният прокурор Пейчо Хитов, председателят на Общинския съвет Десислава Танева, народният представител Янко Янков, началници на дирекции в МВР-Сливен, общественици, граждани.

Комисар Чавдар Божурски направи пред медиите кратък обзор на направеното от сливенската дирекция. „Проведохме много мероприятия по линия на опазването на обществения ред, включително и такива, свързани с миналите избори за Европейски парламент, каза той. Взехме необходимите мерки и сега отчитаме 50 процента намаление на убитите по пътищата в областта. Значително намаля броят на катастрофите и на ранените при пътни инциденти. Работим успешно и по линия на пожарната безопасност. Отчитаме увеличение на кражбите от магазини, офиси, детски градини, училища. Във връзка с изборите в неделя сме направили отлична организация. Целият наличен състав на Областната дирекция ще бъде ангажиран с осигуряването на реда в изборния ден", каза още комисар Божурски.

По-късно през деня в зала „Зора" се състоя и тържествено събрание във връзка с професионалния празник на полицията. Комисар Чавдар Божурски приветства личния състав на дирекцията и благодари за добрата работа. Комисар Божурски награди и отличените полицаи от Областната дирекция. Един служител на дирекцията получи награда лично оръжие от министъра на вътрешните работи, а други четирима - благодарности от името на министъра и на генералния комисар на МВР. Няколко полицаи бяха наградени от името на комисар Чавдар Божурски. По време на събранието стана ясно, че началници на Районни управления са предложили свои служители за повишаване в длъжност.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.