УВЕЛИЧАВАТ СЕ КАТАСТРОФИТЕ С УЧАСТИЕТО НА ДЕЦА
Понеделник, 30 Май 2011г. 08:54ч.

От началото на годината на територията на Сливенска област са регистрирани 6 тежки катастрофи с участието на деца, при които има 6 ранени - съобщават от КАТ. И двете числа са с четири повече, в сравнение със същия период на миналата година. Две от децата (на 9 и 11 години) са пострадали като пешеходци, три (от 4 до 15 години) са пътували в коли, а едно (на 15 години) е карало велосипед.

Увеличението на инцидентите с деца контрастира с общата статистика за пътните произшествия в Сливенско - 447 катастрофи, 81 от които тежки, с 12 убити и 94 ранени от началото на годината. За същия период на 2010 г. те са съответно: 558, 90, 18 и 113.

Нарушения от страна на водачите са основна причина за катастрофите с деца. Четири от случаите са в Сливен и по един в общините Нова Загора и Котел. Като най-проблемни се очертават улиците в централната градска част и кварталите на Сливен, особено бул. "Х. Димитър", бул. "Цар Симеон", бул. "Стефан Стамболов" и кв. „Надежда".

Статистиката показва, че най-много катастрофи с деца стават през летните месеца. Затова от 1 до 15 юни на територията на Сливенска област ще се проведе традиционната акция на полицията: "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя". Според данните, най- много деца са пострадали като пътници в леки автомобили, управлявани от техни близки. Затова по време на акцията полицейските служители ще извършват засилен превантивен контрол относно използването на предпазни колани и обезопасителни системи за превозване на деца.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.