15-ГОДИШЕН МОТОПЕДИСТ Е ТЕЖКО РАНЕН В КАТАСТРОФА
Понеделник, 30 Май 2011г. 08:44ч.

Кърджали

Непълнолетен мотопедист без книжка е тежко ранен в катастрофа, водач на 27 години и пътник на 9 година са пострадали леко при две от общо петте пътни произшествия на територията на областта през почивните дни. Тежък пътен инцидент е станал вчера около 14,30 часа на моста за село Бели пласт.

Водачът на "Лада"  Х.П./40/ е нарушил пътен знак "Пропусни насрещно движещите се ППС" и е последвал сблъсък с мотопед "Джийли", управляван от 15-годишен. При катастрофата е пострадал мотопедистът, който е бил настанен с черепна травма в отделението за интензивно лечение на кърджалийската болница. Алкохолната проба на шофьора на лекия автомобил, измерена  с техническо средство, е отрицателна. На мотопедиста е взета кръвна проба. Образувано е досъдебно производство.

Движение с несъобразена скорост е причина за другите четири катастрофи. Товарна "Шкода" с водач А.О./27/ се е преобърнала в дере в село Черноочене. Шофьорът и 9-годишен пътник в колата са били прегледани в Центъра за спешна помощ в Кърджали и освободени. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. Съставен му е акт.

Само с материални щети са пътните произшествия в Джебел, в село Кирково и между селата Паничково и Комунига. Няма пострадали. Алкотестовете на водачите са с отрицателен резултат. На виновните са съставени актове.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.