ЖЕНСКАТА КОЖА СТАРЕЕ ПО-БЪРЗО ОТ МЪЖКАТА
Понеделник, 30 Май 2011г. 07:37ч.
Женската кожа старее по-бързо от мъжката. Това доказва изследване, проведено от учени от Университета в Лайпциг, публикувано в новия брой на изданието Study of Women`s Health Across the Nation. При проучването са използвани модерни лазерни технологии. Учените са изпращали импулси от инфрачервена светлина, за да разгледат дълбочинните слоеве на кожата и да измерят степента на възрастовото увреждане. Те са установили, че женската кожа по-бързо губи колагена, а това води до образуването на бръчки и загубване на гладкостта на кожата.

Колагените са група протеини, влизащи в състава на дермата и съединителната тъкан и отговарящи за еластичността на кожата. Човешкото тяло изработва огромно количество колагени в млада възраст, но с течение на годините тази продуктивност намалява.

На дерматолозите предстои да проверят колагеновата мрежа от образец от кожата под микроскоп. Те смятат, че по този начин ще могат да открият по какъв начин антиейджинг козметиката влияе върху увредената кожа и да анализират същността на колагеновата структура на дермата.
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.