СОЛАРИУМЪТ ВРЕДИ НА КОЖАТА И КОСАТА
Сряда, 13 Април 2011г. 08:07ч.
Според последни проучвания в областта на здравето и красотата, е установено, че солариумът и честото му посещаване могат да се окажат изключително вредни за кожата и косата, като предизвиканият косопад може да доведе и до оплешивяване.
В голяма степен негативният ефект от солариума се намира в пряка връзка с това, че повечето от жените, според статистиките около 84% от всички жени на планетата, са променили естествения цвят на косата си. Именно поради това излагането на ултравиолетовите лъчи на уреда, потъмняващ цвета на кожата, може да предизвика нежелано изсветляване на косата, изтъняване и окапване.

Промяната в здравината и цвета на косата, която е налице при взаимодействието между влиянието на околната среда и влиянието на солариума, зависи от наситеността на пигмента на косата, който е индивидуален при всеки човек. При брюнетките например, този пигмент е с по-голяма концентрация, което предполага по-бавното му унищожаване. При жените с руси или светли коси пигментът е в по-малки количетсва, което предполага риск от по-бърза промяна в цвета на косата.

Загубата на пигментацията не е обаче единствено проблем на визията, за какъвто го смятат голям процент от хората. Когато косата загуби естественото си оцветяване, тя става суха, къса се по-лесно, опада. Без конкретна причина е възможно дори пълно обезцветяване на определени участъци от косата.

Специалистите заключават, че прекаляването със солариум е предпоставка за оплешивяване още в ранна възраст.
 
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.