Главно меню

КОНСУМАЦИЯТА НА ЯГОДИ ПРЕДОТВРАТЯВА РАЗВИТИЕТО НА ТУМОРИ
Понеделник, 11 Април 2011г. 06:52ч.

Консумацията на ягоди помага да се предотвратят ранните увреждания, които водят до развитието на тумори, установиха китайски учени. В направеното проучване са взели участие хора, с висок риск от развитие на рак на хранопровода. Някои храни имат високо съдържание на антиоксиданти, които защитават организма от свободните радикали, като по този начин помагат при борбата с туморните образувания.

Специалистът по ракови заболявания – Тонг Чен изследва плода като метод за предотвратяване на туморните образувания при хората, след като проучванията с животни показват, че ягодите имат такъв ефект.

 

Изследването е проведено сред 36 жители на централен Китай, където случаите на тумор на хранопровода са често срещани. Д-р Чен дава на доброволците лиофизиран прах от ягоди, разтворен във вода. Прахът съдържа концентрирани полезни съставки на ягодите.

В повечето случаи ракът на хранопровода преминава през няколко стадии - от предракови растежи, класифицирани като леки, до умерени и тежки форми на заболяването. След 6-месечна консумация на 0,50 мл ягодов прах на ден, при 29 от участниците в изследването се наблюдава преминаване към по-лекия стадий на болестта.

Д-р Чан отбелязва още, че приемането на ягоди в големи количества не е мярка за борба срещу раковите заболявания. Направеното проучване показва обаче, че плодът би могъл да се окаже помощно средство на медикаментите, предназначени за предпазване от рак на хранопровода.
 

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.