ДНЕС АБОРТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ПО-МАЛКО
Четвъртък, 07 Април 2011г. 07:51ч.
Данните за броя на абортите по желание в България отпреди няколко години бяха много по-тревожни. Днес бройката на абортите намалява, а броят на ражданията се увеличава. Това стана ясно от думите на доц. Милко Сираков - началник на Трета гинекологична клиника по "Репродуктивна медицина" в болница "Майчин дом" - София. Ситуацията преди 10 години в България е била много тревожна и е имало много повече аборти, отколкото раждания.

"Сега вече бройката на абортите е една трета от броя на ражданията. Нещата се обърнаха и дано тенденцията да продължи с нарастващи темпове", добави гинекологът.

Възрастовата група на най-активните в сексуално отношение жени - между 20 и 30-годишна възраст преобладава при статистиката за броя на абортите по желание. "Това са жени, от една страна, в най-активната сексуална възраст, а от друга страна, все още са социално незрели и нереализирали се, така че не са готови да имат деца. Може би това е основната причина за прекъсване на бременността - че все още не смеят да имат дете", коментира доц. Сираков.

Според него, липсата на финансови средства не е значителен фактор за взимането на решение една бременност да се прекъсне.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.