ЯБЪЛКИТЕ СА ЧУДОДЕЙНО СРЕДСТВО!
Вторник, 05 Април 2011г. 06:46ч.
Откъдето и да ги погледне човек, ябълките са чудодейно средство! Те са не само пълни с витамини, но и помагат срещу бръчки, стимулират слабеенето и водят до подмладяване. Ябълките са отличен източник на пектин - вид разтворими фибри, които спомагат намаляването както на кръвното налягане, така и на нивата на глюкоза. Пектинът е ефективен и при намаляване нивото на лошия – LDL холестерол в организма.Пектинът, както и другите форми на растителни влакна, помагат за поддържането на здравето на храносмилателната система. В състава на ябълката влиза елементът бор, имащ благоприятен ефект за мозъчната дейност. Полезен е и за костите и се смята, че помага за предотвратяването на остеопороза. Високото съдържание на витамин С в ябълката повишава имунитета, което пък спомага поддържането на цялостното здраве.

Ябълките са богати на различни фитонутриенти, включително витамини А и Е и бета-каротин. Тези съединения имат огромно влияние върху здравето, включително за понижаване риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и астма.

Ябълките имат действие и на четка за зъби. Чрез консумацията на здравословния продукт, почистваме зъбите си и убиваме бактериите в устата, с което намаляваме риска от поява на кариес.

Други два плюса на ябълките са тяхната достъпност и ниска калорийност, което ги прави изключително подходящ елемент на всяка една диета.

Освен ежедневната консумация на ябълки, за поддържането на добро здраве, специалистите по диететика и хранене препоръчват да спазваме разнообразен хранителен режим, който да включва разнообразие от плодове и зеленчуци.


Приемът на богата селекция от плодове по няколко пъти на ден е сигурен начин да си спестим редица здравословни проблеми.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.