ЖЕНИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА ЖИВЕЯТ ПО-КРАТКО, НО ДА ИМАТ ПЕРФЕКТНО ТЯЛО
Понеделник, 04 Април 2011г. 06:50ч.

Почти всяка жена е недоволна от теглото си, затова тя е готова да замени най-малко 1 година от живота си за да имат перфектно тяло, съобщават учени. Според изследване на британски университети, включващо 320 жени на възраст 18-65, установява, че почти 1 на всеки 3 дами се съгласяват да имат по-кратък живот, в замяна на "идеална фигура".

Констатациите са много шокиращи, тъй като теглото на почти всички анкетирани жени е в нормалните граници, а някои дори са с поднормено тегло, поясняват експертите.

10% от участничките заявяват, че са готови да жертват между 2-5 години от живота си, 2% дори 10 години, за да имат перфектно тяло.


Голяма част от британките казват, че са готови на различни жертви, за да изглеждат по-добре. Около 13% от жените са съгласни заплатата им да бъде намалена с до 5 000 паунда, а 8% ще откажат повишение на работното място.

7% ще жертват времето, прекарвано със семейството, 9% с приятели, а 7% ще пренебрегнат здравето си, за да постигнат идеална форма.

"Изследването подчертава колко е важно за жените да имат добър външен вид. Телесното тегло и форма се смятат не само за индикатор за красота, но и за успех в живота", казва д-р Филипа Дийдрих от Университета на Западна Англия, експерт по хранителни разстройства.

Според специалиста, за постигането на тази цел обаче, не е необходимо да се изпада в крайности и дамите да се поставят на риск от развитие на анорексия или булимия.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.