ПРЕЗ МЕСЕЦ МАРТ СЕ ИЗОСТРЯ ПСИХИЧЕСКАТА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
Събота, 19 Март 2011г. 08:04ч.

Пролетната изостреност на психическата чувствителност, която дори се съпровожда с агресия започва от края на февруари, началото на март и продължава през целия месец. Тя е свързана с биологичните фактори.

Денят нараства и се увеличава слънчевата активност. Магнитните и радиационни въздействия повишават чувствителността на нервната система. Активизират се хормоналните процеси и организмът, поради изчерпването на витамини и микроелементи през зимния период, отслабва.

До изостряне на нервите водят и хроничните заболявания и психическите разстройства. Психотичните преживявания водят до опасно поведение без това да зависи от местонахождението ни.

Тези състояния може да се сравнят с облаците на небето, които във всеки един момент променят своята форма. Затова прогнозирането им е непредсказуемо, а лечението – трудно.

Основна причина за нарастване броя на психичните заболявания е постоянният стрес. Страх от бъдещето, тежко икономическо положение, агресията са изпитание за психиката. Тревогата, откритият или прикрит гняв влияят на настроението, чието нарушение може да доведе до проява на агресия. Тя може да бъде насочена както към самите нас, така и към заобикалящите ни.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.