ИЗСЛЕДВАТ БЕЗПЛАТНО ЗА ХЕПАТИТ В И С В СОФИЯ И ВАРНА
Сряда, 09 Март 2011г. 09:53ч.
От днес до края на месец юни 2011 г. в София ще функционира Кабинет за анонимно и безплатно изследване за хепатит В и С. Това съобщиха от Национално сдружение за борба с хепатита "Хепасист".
Дейността на Кабинета е продължение на миналогодишната Национална кампания за анонимно и безплатно изследване за хепатит В и С, във връзка, с която беше предоставена възможността на всички желаещи граждани и гости на София и Варна по бърз и достъпен начин да установят хепатитния си статус.

Изследванията за хепатит В и С ще се извършват всеки делничен ден от 8 до 18 ч. на адрес ул. "Георги Софийски” № 3, поликлиника ВМА, ет. 2, кабинет 201 (Лаборатория "Имунолаб”).

Всички желаещи могат да се изследват без предварително записване, чрез бързи скринингови тестове с венозна кръв. При положителен скринингов резултат ще се извършва допълнителен анализ чрез ELISA.

Всички пациенти, носители на вируса на хепатит, ще бъдат насочвани към по-задълбочени изследвания и лечение.

Повече информация за инициативата, както и за самото заболяване, ще бъдат предоставяни на горещата линия на "Хепасист” – 0700 10 515 (всеки делничен ден от 11 до 17 ч., на цената на един градски разговор от цялата страна).
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.