НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ И СТРОЙНА ФИГУРА
Сряда, 09 Март 2011г. 07:53ч.

Ако искате да отслабнете, на първо място трябва да се отпуснете. За тази цел е добре да се занимавате с медитация и йога. Според новозеландски специалисти чувството за тревога и стрес увеличават желанието за приемане на храни – особено такива с високо съдържание на калории.

В продължение на 2 години те са анализирали хранителните навици на хора, страдащи от затлъстяване и правещи опити да отслабнат.

1/3 от тях са използвали за намаляване на теглото си т.нар. метод на "умното тяло", който включва медитация, занимания с йога и позитивна визуализация (т.е. опит да си представят как ще изглеждат в бъдеще).

 

Друга 1/3 от наблюдаваните се е занимавала с физически упражнения и е приемала здравословна храна. Последната група е била контролна – без специални усилия, насочени към отслабване.

"Резултатите от изследването показват, че положителни резултати са постигнали само тези, които са се занимавали с йога и медитация. Средно те са отслабнали с 2,5 кг", съобщава Каролин Хорват от университета "Отаго" в Нова Зеландия, цитирана от Ройтерс.


"Релаксацията очевидно е по-ефективен и по-здравословен начин за отслабване в сравнение с различните диети", подчертава ръководителката на изследването.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.