СИРЕНЕТО ЗАСИЛВА ИМУННАТА СИСТЕМА
Четвъртък, 18 Ноември 2010г. 09:14ч.

Млечните продукти са един от най-добрите приятели на човешкия организъм. Последните изследвания и проучвания на учени от Финландия затвърдиха още едно полезно свойство на млечните продукти и по-специално на сиренето.

Оказва се, че сиренето може да помогне за запазване и засилване на имунната система в процеса на стареене, категорични са експертите от северната европейска страна.

"Приемът на пробиотични бактерии е полезен за имунната система, а именно такива бактерии се съдържат в сиренето", обясняват специалистите финландци.

Ежедневната консумация на сирене помага на възрастните да се справят с проблемите на старостта и да заздравят имунната си система.

Доброволците, участвали в експеримента били на възраст между 72 и 103 години. Всеки един от тях хапвал по едно парче сирене дневно в продължение на 4 седмици. Крайните резултати показват, че честата консумация на сирене е помогнала да се стимулира имунната им система.

Млякото съдържа и голямо количество пълноценни белтъци, фосфор и минерали.То е един от най-добрите хранителни източници на витамин В2 и мазнини. 

Млечните продукти са най-богатият източник на лесноусвоим калций. Той има огромно значение за изграждането на костната маса и зъбите.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.