Главно меню

FACEBOOK E НАЙ-ОПАСНАТА СОЦИАЛНА МРЕЖА
Четвъртък, 23 Септември 2010г. 08:47ч.

Facebook е най-опасната социална мрежа за американските компании. Причината за това е нейната висока популярност сред служителите, които губят голяма част от работното си време в мрежата. Така се разпространяват вируси, изтича конфиденциална информация и финансови загуби, твърди антивирусният разработчик Panda Security.

За месец юли 2010 г., всяка трета от неголемите американски компании е претърпяла вирусна атака през социална мрежа, се посочва в „Social Media Risk Index", изготвен от Panda. В 23% от компаниите са изтекли конфиденциални данни чрез подобен ресурс.

Индексът на рисковете е съставен след допитване на служителите и мениджърите на компаниите. 3/4 от анкетираните са посочили като най-големи вреди от социалните мрежи инфектирането с вируси на фирмените компютри, загубата на данни и на производителност, както и проникването в личния живот на членовете на мрежата.

Въпреки всички негативи, използването на социални мрежи в средния и малък бизнес не намалява. 78% от фирмите разчитат на тях за научни изследвания, разузнаване на конкурентите, подобряване на качеството на обслужване на клиентите, PR и маркетингови инициативи, както и за разработки.

Активни акаунти в най-популярната и най-опасната социална мрежа - Facebook, имат 69% от служителите. Следват Twitter (44%), YouTube (32%) и LinkedIn (23%).

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.