ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ПОЛУЧИ ДАР ОТ ФАНД ”13 ВЕКА БЪЛГАРИЯ”
Сряда, 01 Юли 2009г. 07:27ч.

Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” в Сливен прие комплект от фотопана, като дар от министъра на културата проф. Стефан Данаилов и от изпълнителния директор на НДФ „13 века България”, съобщиха от фонда. Фотопаната с образите на Светите братя Кирил и Методий, българските царе Свети Борис Покръстител и цар Симеон Велики, глаголицата и кирилицата украсиха гимназията.

   Художествената гимназия „Димитър Добрович” е създадена през 1981 г. Наричала се е Средно художествено училище за приложни изкуства. Обучава ученици по специалностите „Художествена тъкан”, „Рекламна графика” и „Иконопис”. Училището продължава традициите на майсторите от иконописните школи от Възраждането, доразвива и осъвременява старите приложни изкуства. В него преподават висококвалифицирани преподаватели, самите те успешно реализирали се в тези специалности. Много са изложбите, които училището реализира в страната и в чужбина.

   Художествената гимназия в Сливен е носител на множество награди и отличия, а създадените от талантливите младежи произведения правят впечатление със своето изящество, цветове, идеи и изпълнение.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.