ОЧАКВА НИ ТРАЙНО ЗАХЛАЖДАНЕ
Понеделник, 20 Септември 2010г. 07:14ч.
Значителна облачност над по-голямата част от страната и валежи предричат за днес синоптиците. В централните и източни райони са възможни и гръмотевици.
От северозапад, а в Източна България от север, с умерен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително. Максималните ще са в широк интервал - от 17-18° на места в Северна България и котловините до 26-27° в югоизточните райони. В София - около 18°.

По Черноморието облачността ще се увеличи, като по-значителна ще е по северното крайбрежие. Едва късно през деня на отделни места ще превали дъжд. Отначало северозападен, по-късно от север, вятърът и там ще понижи температурите на въздуха и максималните ще са до 24-26°. Температурата на морската вода е 22-23°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но с тенденция да се усили.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът в по-ниското ще е от северозапад, умерен, а по високите части все още от югозапад, но по-късно през деня и там ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 8°.
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.