СЛЕД 15 СЕПТЕМВРИ ПЛАЖОВЕТЕ БЕЗ СПАСИТЕЛИ
Вторник, 14 Септември 2010г. 06:58ч.

Основната част от спасителите по варненските плажове и курортните комплекси ще останат до 15 септември. След това ще започне поетапно закриване на спасителните пунктове, съобщи шефът на Водно-спасителната служба към Български червен кръст във Варна Лаврентий Силов, предаде АСН.

Според статистиката, през това лято по плажове във Варненска област са се удавили седем души, а един е загинал в езеро. Последните случаи са с 53-годишен молдовски гражданин, който се удави на плаж „Север” в курорта „Св. Константин” и 70-годишен мъж, чийто труп бе открит в морето на Южния плаж във Варна.

Според Силов, причината за по-малкия брой жертви на морето през това лято е студената вода в началото на сезона и липсата на вълнение през горещите месеци юли и август.

"Водно-спасителната служба към БЧК тази година е много по-добре организизрана от минали години и също има дял за по-малкия брой жертви през това лято", добави Силов.

За сметка на това са се увеличили случаите с инциденти на плажа.

"Почиващите, които идват при нас през последните години нямат никаква морска култура и не се съобразяват с предписанията и указания на спасителите и създават много проблеми", обобщи дългогодишният спасителен шеф.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.