ЗАБРАНИХА ПОМПАНЕТО НА УСТНИТЕ СЪС СИЛИКОН
Понеделник, 23 Август 2010г. 06:29ч.

Забраниха помпането на устните със силикон. Според лекарите, опасността от употребата му е напълно реална, тъй като съдържа елементи, които са токсични и не се усвояват от тялото. С течение на времето стряскащите резултати се проявяват под формата на бучки.

Фалшивите сочни устни са и доста „палави”: силиконът може да се движи свободно и лицето се превръща в истинска гротеска.

Изваждането на перманентния пълнеж става по хирургичен път: операцията е много сложна и болезнена за пациента. Белезите са страшни и неизбежни. Премахването на силикона е съпроводено и с изрязване на тъкани . После се налага и втора интервенция, за да се оформят устните.

Пластичните хирурзи препоръчват употребата само течен силикон. След няколко месеца той се разгражда от само себе си и изчезва. Цената му обаче е доста по-висока: няколко стотин евро, докато опасният постоянен пълнеж струва под 100 лв.

Проблем има при въвеждането на забраната, тъй като няма силата на закон. Това че пластичните хирурзи няма да слагат постоянни пълнежи, не означава, че „на черно” няма да има такива процедури.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.