ВОДОРАСЛИ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСИВА КОЖА
Вторник, 13 Юли 2010г. 07:17ч.

Водораслите подмладяват. Не случайно те се използват като основен продукт в таласотерапията (лечение с морска вода). Мембраната на клетките им акумулира полезни микроелементи и кислород – съдържанието на жизнено необходимите вещества в тях е 1000 пъти по-високо, отколкото в растенията.

Средно в един килограм водорасли има толкова минерални съединения, колкото се съдържат в 100 хиляди литра морска вода.
Водораслите избирателно събират минерали и олигоелементи, което определя терапевтичната им стойност. Това е причината в козметиката и естетичната медицина водораслите да се изполват във вид на маски, апликации и капсули и други готови продукти.

Процедурите с кафяви водорасли се използват за общо възстановяване на организма и моделиране на фигурата. Кафявите водорасли имат свойството да изгарят мазнините, което ги прави незаменим продукт за третиране на целулит и наднорменото тегло.

Кафявите водорасли са богати на йод, калций, магнезий и витамин С. Заради съдържанието на тези вещества те задействат процеса липолиза, процес на интензивно разрушаване на мастните клетки и изглаждане на кожата.

Подмладяващият ефект на някои видове водорасли върху кожата се дължи на съдържащите се в тях изофлавоноиди – вещества с аналогично на хормоните в млада възраст действие.

Други съдържат натриев хиалуронат или хиалуронова киселина, която допринася за еластичността и гладкостта на кожата.
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.