БОЛНИЦИТЕ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ПОД ВЪПРОС
Сряда, 23 Юни 2010г. 06:40ч.

Министъра на здравеопазването професор Анна-Мария Борисова и областният управител на Сливен Марин Кавръков обсъдиха на среща бъдещето на болниците в сливенска област. Съществуването на сливенската белодробна болница в това й състояние е под въпрос.

Според Кавръков, направените инвестиции в тази болница от държавата, японското правителство и дарителството са неправилна политика, защото не може да се лепи и кърпи една трудно отопляема 106-годишна сграда със 6-метрови тавани.

Управителят на ТУБ-болница д-р Мима Димитрова каза, че също е готова да предложи преструктуриране и диференциране на леглата, но нейното виждане се различава от това на РЦЗ и областния управител.

Д-р Димитрова обясни, че не е взето становището й и че все още не разполага с подробна информация за намеренията на здравното министерство.

Болниците в Котел и Нова Загора трябва да се реформират, да си окрупнят отделенията и да си разпределят кадрите, защото има много отделения, които дублират кадрите си и в същото време не им достигат специалисти.

„Не е вярно, че ще се закриват болници и това е спекулация - умишлена, от престараване или неразбиране на някои от медицинските среди в Сливен - РЦЗ или от по-ниските нива чиновници", заяви Кавръков и допълни, че в министерството се извършва рекапитулация на оборудването, легловата база и здравните специалисти, за да се изготви по-дългосрочна здравна стратегия.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.