Главно меню

ВРЕДАТА ОТ ОБУВКИТЕ С ВИСОК ТОК
Понеделник, 12 Април 2010г. 06:27ч.

Като задължителна част от гардероба на всяка съвременна жена са обувките с висок ток. Тя така е свикнала да ги носи, че без тях се чувства неудобно. В това отношение не се замисля какво си причинява и какви вреди на здравето си нанася.

Най-неприятно е напречното плоскостъпие. При носенето на обувки с висок ток, обикновено тежестта на тялото се пренася върху предната част на стъпалото. Натискът в тази зона е прекалено силен, в сравнение с нормалното разпределение на теглото и това е основната причина за появата на напречно плоскостъпие. Освен това, на стъпалото се образуват нараствания, които са много болезнен и неестетичен проблем.

Особено внимание трябва да обърнат бременните на вредата от носене на висок ток. Ако в  периода на бременността носят такива обувки, напречното плоскостъпие им е гарантирано.

Високите токчета нанасят и друга вреда на жените, които ги носят. Тъй като жените балансират върху токчетата, силно се напрягат мускулите на краката - прасците, бедрените и тазовите. В резултат се влошава кръвообръщението  в долните крайници, те отичат, болят, а това е причина за появата на разширени вени.

Дамите не бива да забравят, че високият ток невинаги изглежда красиво и ефектно. Много неестетично стоят пухкави жени върху високи токове.

 

Купувайте само удобни обувки, защото високият ток не означава задължително неудобна подметка и тесен фасон. Подбирайте обувките така, че да ви остава малък запас, кракът да е фиксиран, но не стегнат.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.