Главно меню

УСМИВКАТА Е ЗДРАВЕ И ДЪЛЪГ ЖИВОТ
Четвъртък, 25 Март 2010г. 07:01ч.

Според американски учени, колкото повече се усмихваме, толкова по-дълго живеем. Те са изучавали 230 снимки на играчи от американската бейзболна лига, направени през 1952 г. и са публикували заключенията си в списание "Псайколоджикъл сайънс".

В зависимост от израженията си на снимките, спортистите били разделени на три групи - никаква усмивка, частична усмивка - за онези, които съвсем леко загатват за усмивка с леко свиване на мускулите около устните, и широка усмивка, когато участват мускулите на устните, на бузите, а очите са присвити.

Учените от университета Уейн Стейт са констатирали, че играчите от първата група са починали средно на 72.9 години, тези от втората група - на 75 години, а най-усмихнатите - на 79.9 години, допълва БГНЕС.

Резултатите от това изследване показват, че положителните емоции са в пряка връзка с психическото здраве, физическата форма и дълголетието.

Все повече и повече учените показват, че основни емоции като щастие и тъга оказват силно влияние върху здравето и дълголетието на хората.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.