Главно меню

КУРСОВЕ ПО УХАЖВАНЕ ОРГАНИЗИРА ИРАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО
Понеделник, 15 Март 2010г. 08:53ч.
Иранските младежи могат да получат диплома за ухажване в организирани от правителството курсове, което е част от нова схема за намаляване на броя на разводите.

Националната младежка организация показа онлaйн-курс, който има за цел да научи младежите в Ислямска република Иран как да намерят перфектния партньор, как да повдигнат въпроса, и как да живеят щастливо след това. Интерактивният курс продължава три месеца, като е създаден с участието на академици и духовни лица. За да получат дипломата, учениците трябва да се явяват на седмични тестове.

Иранските лидери осъждат срещите и връзките извън брака и смятат, че младежите трябва да се женят скоро след навършването на 20-годишна възраст. Според официални данни, средната възраст за встъпване в брак е достигнала 29 години поради икономическите проблеми и промяната в приоритетите и ценностите на младежите, особено младите жени. При това един на всеки четири сключени брака свършва с развод.

Целта на новия курс е да се предотврати разпадането на семействата. За всеки случай, освен чрез образование, президентът Махмуд Ахмадинеджад обеща да помогне на младите иранци и чрез създаването на повече работни места и евтини жилища.
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.