КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НАСТИНКАТА
Петък, 05 Февруари 2010г. 08:29ч.

Всички знаем симптомите на настинка - подсмърчане, покашляне и драскане на гърло. Един допълнителен изнервящ момент, когато сме настинали е, че каквото и да правим си носим настинката поне една седмица.

Според лекарите настинката не се лекува, а може само да се облекчат симптомите както и да намали дните в които протича настинката. Лекарствените средства, които се препоръчват при настинка са най-често витамини и минерални вещества.
Безспорен лидер сред витамините е Витамин С - от десетилетия се знае неговото благотворно и имунностимулиращо действие върху организма.
Цинка също е едно много ефикасно средство. Високата му ефективност се дължи на факта, че той създава неблагоприятна среда за развитието на болестотворните бактерии и вируси. Цинка е неизбежен продукт във всеки един. Друго средство срещу настинка е пилешката супа. Днес всеки лекар при настинка а дори и при по тежки заболявания препоръчва приемането на пилешка супа.

Все пак горе изброените средства няма да излекуват настинката, но ще подобрят симптомите ви. Естествен начин за справяне и предпазване е повишената имунна защита на организма.
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.