Главно меню

APPLE ПРЕДСТАВИ ТАБЛЕТА iPAD - СЛЕДВАЩА СТЪПКА В РАЗВИТИЕТО СИ
Четвъртък, 28 Януари 2010г. 12:29ч.

Никоя друга технологична компания не доминира по такъв начин света на потребителската електроника, както Apple през последните десет години. Днес нейното ръководство представи своя най-нов продукт – таблетният компютър iPad, който може да се превърне в нова глава в забележителната история на Apple.

Новият продукт разполага с голям тъч-скрийн и е предназначен за сърфиране в интернет, четене, гледане на видео и слушане на музика. Дизайнът на продукта е сходен с този на другите ключови продукти на Apple - iPhone и iPod.

Главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс вижда в новия проект най-важното нещо, което е правил през живота си. Таблетът ще позволи на потребителите да сърфират в интернет, да преглеждат вестниците и списанията, да гледат видео и е кръстоска между музикалния плеър на Apple iPhone и персоналния компютър Mac.

Новото устройство ще обединява всички най-важни функции на едно мобилно устройство.

Таблетът е снабден с 9,7-инчов мултитъч екран с резолюция 1024х768 пиксела, процесор Apple A4 с честота 1 GHz, флаш памет 16, 32 или 64 GB, цифров компас, Wi-Fi 802.11n и Bluetooth 2.1. Синхронизацията с персонален компютър се извършва през USB порт.

По данни от представянето на продукта батерията му би трябвало да издържа 10 часа без презареждане. В режим стенд-бай пък iPad можел да изкара до един месец.

Представената информация гласи, че цената на iPad ще бъде в рамките 499-829 долара.

Според Стив Джобс iPad ще предложи на потребителите "най-добрия начин да сърфират в интернет", предава Market Watch. "Искаме да започнем с летящ старт 2010 година, представяйки революционен и магически продукт", посочва Стив Джобс.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.