Главно меню

МЪЖЕТЕ НЕ ХАРЕСВАТ ВЛИЯТЕЛНИ ЖЕНИ
Четвъртък, 28 Януари 2010г. 08:18ч.

Изследване на психолози от университета на Пенсилвания показва,че мъжете не харесват влиятелни жени. Те установили, че позиционирането на снимките на различни хора играе важна роля в преценката за това колко атрактивен и влиятелен изглежда сниманият мъж или жена в очите на противоположния пол.

 

В изследването са участвали 29 мъже и 50 жени, които трябвало да гледат снимки на различни хора и да оценяват тяхната привлекателност по скала от 1 до 750. На участниците били показани всички снимки в случаен ред, като им било съобщено, че ще видят фотографиите още веднъж.

Всяка снимка била показана и оценена два пъти. Единствената разлика била, че при всяко показване снимката била разположена или в горната, или в долната част на компютърния екран. Изследователите установили, че мъжете оценяват по-атрактивна една и съща жена, когато са видели снимката й в долната част на екрана

При жените било наблюдавано обратното - на тях по-привлекателен им се струвал един и същ мъж, когато снимката му била разположена в горната част на екрана.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.