Главно меню

ЗАЩО ЖЕНИТЕ ПРАВЯТ СЕКС
Четвъртък, 10 Декември 2009г. 08:10ч.

Какво точно кара една жена да пожелае мъж, отдавна е загадъчен въпрос. Защо жените правят секс и какво искат от него? Изследователите исторически са теоретизирали, че в основата на женските мотиви лежат любовта и обвързването, но по-новите изследвания показват, че жените правят секс за удоволствие, също като мъжете.

Жените обаче са сложно устроени създания! Сексуалното им здраве се определя колкото от физическото им състояние, толкова и от емоциите им. Психолозите Синди Местън и Девид Бъс от Тексаския университет започват 5-годишно проучване и онлайн допитване до над 1000 жени.

Стереотипът сочи, че жените правят секс от любов, а мъжете - за удоволствие, но в действителност сексуалните подбуди на жената са неизмеримо комплексни.

Жените правят секс, за да получат каквото искат - и не винаги се стесняват от това. Понякога лягат с мъж заради емоционалната връзка, но друг път просто искат да разпуснат. (Физическото удоволствие и привличането, според авторите, все още са най-често срещаните причини, по които жените твърдят, че правят секс.) Днешните Еви не винаги са непорочни и ясни - и това е нормално.

Сексът винаги е предлагал всякакъв вид ползи. Хората използват това, което притежават и, да, понякога жените също превръщат сексуалността си в средство.

Шокиращо обаче е откритието колко очевидно сложна е женската психика. 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.