АНТИМАФИОТИ ОТ СЛИВЕН И СТАРА ЗАГОРА РАЗБИХА МРЕЖА
Понеделник, 09 Ноември 2009г. 13:58ч.

Антимафиотите от Сливен и Стара Загора разбиха наркомрежа, действала на териториите на общините Сливен, Нова Загора и Стара Загора. Това съобщи на пресконференция Алекси Алексиев – началник на отдела за борба с организираната престъпност в сливенската полиция.

През уикенда 31-годишният Минчо З. е задържан от сливенските антимафиоти след тройна акция в три града. Операцията се е ръководела от антимафиотите в Сливен. Те атакували дома му в Нова Загора, откъдето са иззели повече от половин килограм наркотик, 7 хиляди лева, пистолет "Магнум", който е газов, но пригоден за стрелба с бойни патрони и въздушна пушка пригодена за стрелба с малокалибрени патрони. В цевите на пистолета и пушката са открити патрони.

Това съобщи вчера Алекси Алексиев, антимафиот № 1 в Сливен, който е ръководил операцията. Полицаите са иззели компютър, както и теглилки.

По същото време са извършени арести в Стара Загора на 32-годишният С.С., който е бил представител на Минчо в областния център. В него са открити 400 гр метаамфетамини, над 100 гр канабис и др. В Сливен пък е задържан 34-годишния Д.В., у когото са намерени метаамфетамини.

Това са перфектно проведени операции, чиято подготовка е била задълбочена, заяви пред журналисти наблюдаващият прокурор Христо Куков. Той каза, че тримата бандити са арестувани с прокурорско постановление за 72 часа, а в понеделник ще им се гледа мярката за постоянно задържане.

Срещу дилърите на дрога са повдигнати обвинения предвиждащи затвор от 2 до 8 години.

 

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.