ОСЪДИХА КРАДЕЦ, ОБРАЛ ПРИЯТЕЛКАТА СИ
Четвъртък, 05 Ноември 2009г. 07:29ч.

Крадец на златни накити и пари бе осъден от Районен съд Сливен на шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Кражбите са извършени от 23-годишният К.Г. Младежът е откраднал парите и златото от дома на своя приятелка в началото на месец декември 2008 г.

 

Срещите между двамата в този период зачестели и при първото си посещение в дома на жертвата в сливенския кв.”Даме Груев”, К.Г. забелязал картичка с плик, която помолил да му бъде показана. Докато разглеждал картичката забелязал, че в плика има пари – 200 лв. Помолил за чаша вода и когато останал сам взел парите от плика.

 

Втората кражба в дома на момичето е станала по подобен начин. Тя му е показала златните си накити и отново след молба за чаша вода, оставайки сам в стаята е задигнал златото.

По-късно, когато кражбите са установени от момичето, тя се усъмнила в госта си и подала сигнал в полицията. По време на разпита крадецът си е признал и обяснил механизма на кражбите. Парите той похарчил за лични нужди, а златото заложил в заложни къщи в Сливен.

Общата стойност на откраднатите вещи е 782.00 лева.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.