РАЗКРИТ КОНТРАБАНДЕН ИЗНОС НА ЗЛАТО ЗА ТУРЦИЯ
Вторник, 03 Ноември 2009г. 13:41ч.

10 златни слитъка от висококаратово злато задържаха днес митническите инспектори в Лесово при разкрит опит за контрабанден износ на златото за Турция. Слитъците с общо тегло 2, 248 кг са били прикрепени с ластичен колан около тялото на български гражданин с инициали Х.Р /36 г./ от Бургас. Той е пътувал с лек автомобил марка „Ауди” със софийска регистрация в посока от България към Турция, придружаван от още четирима спътници.

Колата е пристигнала на граничния пункт в Лесово около 7. 00 часа сутринта днес. Съвместно със служители на Гранична полиция е извършена щателна митническа проверка на автомобила, след като пътниците са обявили, че не пренасят нищо за деклариране. При проверката в колата не са открити тайници и недекларирани ценности, но при последвалия личен митнически преглед са открити златните слитъци, прикрепени по тялото на един от пътуващите в автомобила.

На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците и случаят е предаден на компетентните органи от полицията и прокуратурата.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.