НОЩНИЯТ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ В СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ СПРЯН
Четвъртък, 22 Октомври 2009г. 06:40ч.

Нощният градски транспорт в София ще бъде спрян след изтичането на шестмесечния му експериментален срок. Това беше решено на транспортна комисия в Столична община. Предложението е на Центъра за градска мобилност.

Мотивите са, че няма достатъчно желаещи да пътуват нощем, което води до загуби. Експерименталният срок изтича в края на октомври. 1200 лв. на вечер са разходите за нощния градски транспорт, каза управителят на Центъра за градска мобилност Николай Костов. 

Против спирането на нощните линии се обяви само Георги Свиленски, член на транспортната комисия. Мотивите за това бяха, че този вид транспорт не е достатъчно популяризиран, но е необходим на софиянци.

Костов обаче не се съгласи с тези твърдения и допълни, че тези, които пътуват нощем са с лични автомобили, или с таксита и нощният градски транспорт не е придобил популярност.

Председателят на комисията Радослав Тошев изчисли, че средно в нощните линии се возят по двама души в автобус на час. Това беше поводът комисията да гласува за прекратяване на този експеримент.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.