УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ С БЕЗПЛАТНО ПАРНО
Сряда, 21 Октомври 2009г. 08:19ч.

Всички училища, детски градини и ясли в Сливен ще бъдат отоплявани напълно безплатно с парно до края на месец октомври. От 20 октомври „Топлофикация” започна поетапно включването на парното в града.

Най-напред топлината ще стигне до децата. 16 детски ясли и градини, 17 училища, Детският комплекс по изкуствата и сградата на пожарната ще ползват отопление и топла вода без да плащат в рамките на предстоящите 10 дни. Това е безпрецедентна до момента инициатива в страната, с която топлофикационното дружество поставя началото на специално разработена напълно НОВА СОЦИАЛНА ПРОГРАМА и търговска политика.

Параметрите и условията, които ще предложи „Топлофикация” на своите настоящи и бъдещи абонати ще станат известни до дни, но е ясно, че в нито един град в България подобна стратегия изцяло в полза на потребителите не е била реализирана никога.

С оглед на настъпващия зимен сезон и променливото време, смятаме че е най-добре за здравето на децата и учениците да бъдат в една постоянна, добре затоплена и темперирана среда, докато са извън дома. Така ще има по-малко настинки и по-малко заболели деца.

 

„С безплатното парно ние се стремим да помогнем реално на гражданите на Сливен, това е нашият конкретен подарък за тях!”, заяви изпълнителният директор на ТЕЦ-а инж. Ангел Ангелов.


 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.