ОБСЪДИХА ИЗГРАЖДАНЕТО НА 100 МЕГАВАТОВ ВЕТРОПАРК КРАЙ С. БЯЛА
Понеделник, 31 Август 2009г. 09:21ч.

На 28 август 2009г., в Министерството на земеделието и храните се състоя работна среща между министър Мирослав Найденов, председателя на парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева, областния управител на Сливен Марин Кавръков и проектния директор на „Мицубиши корпорейшън" Йокитаке Хаяши.

По време на срещата бяха обсъдени въпросите, свързани с изграждането на ветропарк с мощност 100 мегавата в района на с. Бяла, община Сливен.
Проектния директор на „Мицубиши корпорейшън" Йокитаке Хаяши постави въпроса за административните спънки, които досегашната администрация на Министерството на земеделието и Областна дирекция „Земеделие" в Сливен са създавали, с което са затруднявали стартирането на проекта.
Областният управител Марин Кавръков увери г-н Хаяши, че в рамките на своите компетенции и при спазването на закона, ще направи всичко възможно за преодоляване на съществуващите затруднения. Г-н Кавръков помоли представителя на „Мицубиши корпорейшън" при реализирането на проекта при подбора на необходимите строителни работници, електротехници, механици и инженерни кадри да се използват преимуществено възможностите на местния трудов пазар.
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.