ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИКА ЙОРДАН ПАРУШЕВ В ПАРИЖ
Четвъртък, 27 Август 2009г. 06:59ч.

На 7 септември в 19.30 часа в Българския културен център в Париж ще бъде открита изложба на художника Йордан Парушев. Тя е под надслов „Преминаване" и включва 25 тематично обединени творби на автора. Техниката е колаж. Изложбата ще бъде представена пред френската публика до 25 септември. Организатор е Българският културен център в Париж и Министерство на културата.

 

Йордан Парушев е роден през 1958 г. в гр. Сливен. Завършва специалност "Живопис" във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" при проф. Станислав Памукчиев през 1983 г. Доцент е по изкуствознание и живопис във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий. Има над 45 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Участник в над 300 колективни и представителни изложби на съвременно българско изкуство в България, САЩ, Австрия, Германия, Индия, Белгия, Франция, Норвегия, Полша, Русия, Турция, Сърбия, Южна Корея, Португалия, Словакия, Холандия, Македония, Хърватия. Негови творби участват в престижни селекции на съвременно българско изкуство.

 

След специализацията в Сите Интернационал дез Артс - 2001 г. това е втората професионална изява на Йордан Парушев във френската столица. Парушев е член на тази международна фондация на артисти от цял свят, в чиито ателиета ще отседне по време на изложбата си през септември.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.